2-в-1 зарядний кабель об'єднує 2 кабелі для заряджання USB типу C, дозволяючи заряджати два пристрої одночасно. Однак обидва пристрої (це може бути планшет і Андроїд, два планшети, два андроїди або інші пристрої) повинні використовувати кабелі зарядки USB типу C, що означає, що їх не можна використовувати для заряджання пристроїв з мікроUSB.

2-в-1 USB-кабель має різні характеристики та швидкості в залежності від бренду та моделі, яку ви вибираєте. Як і в інших зарядних пристроях, є швидкі та повільні 2-в-1 USB-кабелі. Тому для вибору найкращого вам необхідно ознайомитися з різними типами та характеристиками. На щастя, ось керівництво, яке допоможе вам вибрати найкращий 2-в-1 USB-кабель.

Що таке кабель USB?


USB-кабель або універсальна послідовна шина призначена для підключення електронних пристроїв через протокол USB. Ці кабелі мають безліч застосувань, включаючи такі:

Підключення ПК до пристроїв введення та виведення, таких як миша, клавіатура, навушники, динамік, адаптер та інші аксесуари.
Передача даних з одного пристрою на інший.
Заряджання різних мобільних телефонів, iPhone та планшетів.
USB-кабелі призначені для настільних середовищ, їх довжина обмежена 5 метрами для високошвидкісних і 3 метрами для пристроїв з низькою швидкістю.

Використання 2-в-1 USB-кабелів


Кожен користувач електронного пристрою, будь то мобільний телефон або планшет, потребує зарядного пристрою, щоб зарядити свій телефон, незалежно від марки. Зарядний пристрій, як правило, входить до комплекту постачання при покупці пристрою. Однак зарядні пристрої, які ви отримуєте в своєму комплекті, зазвичай поставляються з одним кабелем, і щоб отримати 2-в-1 USB, вам доведеться витратити деякі гроші на покупку свого власного.

Використання 2-в-1 USB-кабелю нічим не відрізняється від використання інших USB-кабелів. Ви просто підключаєте його до USB-порту на своєму ПК або ноутбуці (стандартному інтерфейсі кабелю) для передачі даних або зарядки. Єдина відмінність полягає в тому, що він постачається з кількома кабелями.

Типи USB-кабелів та роз'ємів


Існує кілька типів USB-кабелів, кожен із яких підходить для різних завдань та гаджетів. Однак основним USB-кабелем для заряджання смартфонів та планшетів, який використовують люди, є мікро-USB (це може бути мікро-USB до USB-C або мікро-USB до USB-A). Однак у старих моделей немає USB-A на кінці, натомість вони мають лише роз'єм.

Ось різні типи USB-кабелів:

  1. USB-A: ці кабелі використовуються для заряджання від розеток та підключення до комп'ютерів. Кабель USB-A – це найпоширеніший конектор на одному кінці багатьох сучасних USB-зарядок. Ви можете підключати свої смартфони, клавіатури та планшети до настінних зарядок або комп'ютера для передачі даних.
  2. USB-B: USB-B рідкісні і ви навряд чи знайдете їх на великих пристроях, таких як сканери та принтери. Більшість цих роз'ємів знаходяться на одному кінці кабелів типу A. Щоб використовувати їх, ви підключаєте кінець типу B до сканера і тип-A до комп'ютера через порт USB.
  3. Mini-USB: кабелі Mini-USB – це набагато дрібніші з'єднання, які використовуються для підключення мобільних телефонів, планшетів, ігрових контролерів, камер та MP3-плеєрів. Раніше це був стандартний USB для різних гаджетів до винаходу
  4. Micro-USB. Micro-USB: Micro-USB в даний час є найбільш використовуваним кабелем USB. Проте його відмовляються використовувати, оскільки люди переходять використання кабелів типу-c. Ці кабелі сумісні з пристроями, що використовують мікро-USB, і не можуть використовуватись на інших пристроях.

Кабель тонший і дрібніший, ніж інші кабелі.

Більшість електронних магазинів та різні магазини продажу Micro-USB гарної довжини за доступною ціною. Використання Micro-USB не обмежується мобільними телефонами та ПК. Ви також можете знайти їх на бездротових навушниках, Bluetooth-динаміках та смарт-годинниках.

USB-C: Це останній розвиток, в основному використовується на пристроях Samsung, Xiaomi та Apple. Вони швидко заряджаються та передають дані з дуже високою швидкістю.
Більшість пристроїв тепер оснащені роз'ємами для заряджання Type-C.
Деякі мають USB-C на одному кінці та Type-A на іншому, а деякі мають USB-C на обох кінцях.

Вибір гарного 2-в-1 кабелю USB


Є безліч кабелів на вибір, чи то 2-в-1, 3-в-1 або просто один кабель. Деякі кабелі заряджають ваш Android швидше, а деякі повільніше. Це тому, що вони розроблені по-різному і мають різні функції.

При покупці кабелю зверніть увагу на метраж (товщину) внутрішніх дротів. Кабель з меншим метражем, швидше за все, швидше зарядить ваш гаджет, ніж кабель з більшим метражем, тому що вони не доставляють стільки струму. Однак варто відзначити, що швидкі зарядні кабелі не обов'язково пропонують швидку передачу даних. Кабелі, виготовлені із якісних матеріалів, мають низький метраж.

Звичайні метражі включають:

Кабель 24WG: має менший діаметр дроту і, отже, забезпечує швидку зарядку.

Кабель 28WG: тонше, ніж 24WG і має вищий діаметр дроту. Ще одним важливим фактором, на який варто звернути увагу при купівлі кабелю для заряджання, є його довжина. Короткі кабелі заряджають пристрої швидше, ніж довгі, але ви також можете натрапити на кабелі, які не відповідають цьому правилу. Тому вибирайте кабелі за якістю, а чи не за ціною. Ви можете знайти оплетений кабель з відповідною довжиною, доступною ціною та швидкою зарядкою пристрою.

Поради та хитрощі щодо використання кабелів:

  • У комплекті з кожним придбаним пристроєм поставлятиметься кабель для заряджання;
  • Враховуйте сумісність кабелю із стандартами вашого пристрою;
  • Дешеві кабелі зазвичай поганої якості і можуть перегріватися та викликати пожежі.

Висновок: Ви можете передавати дані або заряджати два пристрої одночасно, використовуючи 2-1-1 кабель. Ви можете знайти їх у більшості електронних та мобільних магазинів. Однак це не гарантує швидкого заряджання. Вам необхідно зробити додаткове дослідження та йти на пошуки кабелів, які забезпечують швидку передачу даних та заряджання.