Чи можуть кабелі HDMI VGA і VGA HDMI використовуватися як взаємозамінні?


Далі ми обговоримо взаємозв'язок між HDMI та VGA. При підключенні джерела сигналу до пристрою відображення, якщо інтерфейс такий самий, можна безпосередньо придбати кабель для підключення, але що, якщо інтерфейс інший? Наприклад, якщо джерелом є HDMI, а на моніторі – роз'єм VGA? Настав час використовувати конвертер.

1 . HDMI у VGA


Кабель HDMI-VGA постачається з інтерфейсом живлення, порівняно з конвертером, конверсійний кабель можна безпосередньо підключити без додаткового перетворення. Один кабель легко конвертується у великий екран HD, простий і зручний, підходить для коробок Xiaomi, ноутбуків, телевізійних приставок, PS3 та інші пристрої з інтерфейсом HDMI, підключені до пристроїв з інтерфейсом VGA, таким як телевізори, монітори, проектори та інші пристрої, для перетворення HD зображення на великому екрані.

Перетворювач HDMI на VGA – це перетворення цифрового сигналу на аналоговий сигнал, джерелом сигналу є інтерфейс HDMI, пристроєм відображення є інтерфейс VGA, що означає, що вам необхідно підготувати кабель VGA для підключення. Але оскільки VGA не підтримує передачі звуку, у вас не буде звуку на ваших кінцевих пристроях, навіть якщо у вас є інтерфейс HDMI. Вам необхідно підключити інший аудіопристрій або безпосередньо купити конвертер із перетворенням синхронізації аудіо та відео.

Що стосується роздільної здатності, конвертер HDMI в VGA підтримує роздільну здатність 1920 * 1080P і частоту оновлення 60 Гц.

2 . VGA у HDMI


VGA в HDMI - це перетворення аналогового сигналу в цифровий, для якого потрібно, щоб джерело сигналу мав інтерфейс VGA, тобто сторона введення - пристрій з інтерфейсом VGA, а пристрій відображення - інтерфейс HDMI, тобто сторона виведення.

Перетворювач Vention VGA в HDMI, корпус виготовлений з алюмінієвого сплаву, міцний та зносостійкий, зручний та ніжний на дотик, підтримує роздільну здатність до 1080P. Вам потрібно відповідати кабелю HDMI для використання.

Оскільки їх перетворення сигналів різняться, HDMI в VGA є перетворення цифрового сигналу в аналоговий сигнал, а інший – навпаки, використовуваний чіп обробки також відрізняється, тому вони не можуть використовуватися при двонаправленій передачі сигналу, і вам потрібен відповідний перетворювач для кожного режиму перетворення.

Також слід згадати, що найкращий спосіб купити перетворювач – це купити пристрій з розеткою живлення, щоб передача була стабільнішою і не було проблем із передачею через недостатнє живлення.