Стандартний зарядний пристрій 5V 1A в даний час це повільно і неактуально, коли вихід 5V 2A або більше вважається швидкою зарядкою QC 1.0, підтримка надшвидкої зарядки 5V 3A, 9V 2A, 12V 1.5A або 5V 4A.

Мідний осердя всередині кабелю повинен підтримувати високий струм, що аналогічно різниці між високовольтним проводом і звичайним побутовим проводом, кабелю для швидкої зарядки можна використовувати зі звичайними зарядними пристроями, але також із сильноточними зарядними пристроями зі швидкою зарядкою.

Навпаки, коли ви використовуєте зарядний адаптер для швидкого заряджання, і берете звичайний кабель, струм передачі не відповідає дозволеної здатності кабелю, зарядний адаптер автоматично перетворюється на зарядний пристрій з низьким енергоспоживанням.

Телефон хоче забезпечити швидке заряджання, необхідно адаптувати кабель і зарядний адаптер, крім необхідності правильного протоколу швидкої зарядки, ці три є взаємодоповнювальними відносинами, одне не може бути без іншого.

Якщо ви використовуєте зарядний пристрій високої потужності, але кабель не відповідає стандарту швидкого заряджання, або якщо зарядна головка і кабель не відповідають протоколу швидкого заряджання, неможливо досягти стандартів швидкого заряджання.

Залежність швидкості заряджання від зарядного адаптера та кабелю: важливі деталі швидкого заряджання

Але швидке заряджання також залежить від зарядного адаптера і кабелю: якщо ваша зарядна головка підтримує 5 В / 2 А, максимальний струм кабелю підтримує тільки 2 А. Таким чином, навіть якщо ваш телефон підтримує протокол швидкої зарядки 5 В / 3 А, використання вищезазначеної зарядної головки, як і раніше, не дозволяє швидко зарядити телефон.
Протокол швидкої зарядки, є сильноточні OPPO VOOC/OnePlus DASH та Huawei Super Charge Protocol (SCP), є підвищена напруга Qualcomm Quick Charge, MediaTek Pump Express Plus та USB Power Delivery.

Отже, швидке заряджання залежить не тільки від зарядного адаптера і кабелю, але і від телефону. Всі три ідеально підходять для швидкої зарядки. Безпека, практичні смаколики, справжня швидка зарядка!