Версія інтерфейсу HDMI

Щоб вибрати кабель HDMI, спочатку перегляньте номер версії інтерфейсу HDMI. Версія інтерфейсу HDMI відрізняється, смуга пропускання та підтримувана технологія також відрізняються, висока версія може бути сумісна з версією низького рівня, тому при виборі кабелю HDMI найкраще узгоджувати інтерфейс HDMI, принаймні не нижче версії інтерфейсу. Якщо він нижче версії інтерфейсу, зображення високої чіткості неможливо передати. Навпаки, якщо він вищий за версію інтерфейсу, хоча його можна використовувати, ви витратите більше грошей.

Роз'єм кабелю HDMI
Роз'єми кабелю HDMI зазвичай позолочені. Позолочені роз'єми матимуть кращу корозійну стійкість, провідність та стійкість до високих температур. Зазвичай краще використовувати кабелі із позолоченими роз'ємами. У багатьох позолочених роз'ємах на ринку використовується позолота 24K. Але не те щоб погано, якщо він не позолочений, тому що зрештою працюватимуть контакти всередині роз'єму і це основна точка підключення.

Ці контакти переважно виготовлені з олов'яної бронзи. Під час виготовлення контактів спочатку покривається нікелем, а потім золотом. Тому, якщо кабель HDMI з гарною якістю виготовлення, уважно подивіться на контакти, ви виявите, що є три шари.

Товщина кабелю HDMI


Деякі кабелі HDMI товсті, а деякі тонкі, як вибрати?

Зазвичай для однієї і тієї ж марки чим товстіший кабель, тим краще характеристики передачі і тим стабільніше, але краще вибирати фірмовий кабель. Деякі кабелі додані купою різних обплетень, щоб кабель виглядав товщим. Тому при виборі кабелю HDMI краще вибирати фірмовий.

Тонкий кабель HDMI непридатний. Коли цей тип кабелю використовується передачі даних, сигнал буде відносно поганим. Перетин кабелю HDMI (AWG): чим більше число, тим тонше. На це слід звернути увагу при покупці, наприклад, при брендуванні, 20 AWG буде краще ніж 30 AWG.