Кабель VGA – міст для передачі аналогового відеосигналу


Інформація, що обробляється відеокартою, зрештою виводиться на дисплей. Вихідний інтерфейс відеокарти є міст між комп'ютером та дисплеєм. Він відповідає за виведення на екран відповідних сигналів зображення. Через конструктивні особливості, при виробництві, деякі монітори можуть приймати тільки аналоговий вхідний сигнал. Для цього потрібно, щоб графічна картка виводила аналогові сигнали.

Розшифровка Інтерфейсу VGA: Особливості та Призначення Кабелю VGA

Інтерфейс VGA – це інтерфейс для виведення аналогових сигналів на графічну карту, і навіть інтерфейс VGA (Video Graphics Array), також званий інтерфейсом D-Sub. Хоча рідкокристалічні дисплеї можуть приймати цифрові сигнали, багато продуктів низького рівня використовують інтерфейси VGA, щоб відповідати інтерфейсним картам VGA.

Інтерфейс VGA є інтерфейсом D-типу з 15 порожніми контактами, розділеними на три ряди по п'ять у кожному ряду.

Кабель VGA спочатку містить 14 проводів і 15 отворів (9-й контакт може використовуватися як лінія живлення USB, а також може використовуватися як заглушка: порожня ніжка), 5 з яких передають основний сигнал VGA, а 4 основні сигнальні лінії даних. Лінія CLK, лінія DAT, земля тощо.

Однак з точки зору передачі відео VGA інженери багатьох виробників провідних мереж вважають, що решта чотирьох не має жодного ефекту і буде опущена.

Таким чином є аналогічний аргумент на користь відсутності зворотного зв'язку з телевізійними даними. Фактично, це різання кутів! Це так званий кабель VGA 3+2, 3+4, 3+6, 3+9, все відноситься до кількості внутрішніх ліній!

Тепер ви знаєте, що таке кабель vga?